Sidor

söndag 15 maj 2011

Facebook-marknadsföring

Idag hade jag bestämt mig för att gå in på Stadium och köpa mig ett par nya skor. Ett par Asics GT2160 som jag visste skulle kosta kring 1.299. Jag köper likadana skor varje år, så det är inget svårt val. Tänkte bara kila in och "hämta" dem, men så blev det nu inte.

Vid ingången fanns nänligen denna skylt, som ställde till det för både personal och konsumenter.

- Vad betyder det där? (skosugen person)
- Ja, alltså, man ska söka upp Stadium på Facebook... ehhh... (rodnande personal)
- Jaha... vänta. (knapp knapp på smartphonen) Jag hittar det inte? Ska jag typ bli vän med Stadium, eller?
- Mm. Typ. Tror jag. Jag ska höra med någon annan (ännu mer rodnande personal)

Eftersom jag inte kör Facebook Places kände jag plötsligt att jag inte ville köpa skorna där och då. Jag skulle ju "förlora" 20% på att inte checka in. Pratade med en kassörska när jag gick ut och informerade henne i förbifarten att de troligen förlorar massor av skokunder på den där annonsen, eftersom folk inte får till det och därmed känner att de förlorar pengar.

- Jag vet! Vi säljer inga skor alls och vad f-n är Facebook Places? Vi fattar ingenting! Vissa har faktiskt fått fram nåt' värdebevis på sin telefon, men ingen annan handlar skor idag.

Till saken hör att kassörskan var ung och inte ens hon hade koll på Facebook Places.

Snacka om misslyckad kampanj! Personalen var frustrerad och visste inte hur de skulle hantera de frustrerade kunderna som bara ville ha 20% rabatt på sina skor. Folk gick tomhänta från Stadium och kände sig antagligen korkade eftersom de inte fått till det. Jag tänker att det hade varit smartare att bedriva kampanjen på Facebook istället och låta de som "gillar" Stadium på där få erbjudandet istället. Kanske kan de även få information om Facebook Places där, men det är verkligen helt misslyckat att annonsera i den fysiska butiken om kampanjer man bara kan få via Facebook.

Vad tror du?

2 kommentarer:

  1. antagligen en kampanj för att även främja Facebooks egna "gowalla" dvs Places... den e ju rätt ny om jag förstått det rätt,
    Men otroligt drygt att inte få till kampanjen så att den fungerar!

    SvaraRadera
  2. Ja, generalmissen att inte ha med sig de interna styrkorna innan man går ut externt. Jag köpte mig ett par skor där och fick rabatten till slut, så det kanske funkar ändå...

    SvaraRadera