Sidor

lördag 20 augusti 2011

Det var en gång...

... en familj, som hade väldigt många barn och alla barnens kompisar försökte ständigt och jämt överträffa varandra med de mest fantasifulla födelsedagskalasen. Som alla vet är det förenat med dödsstraff om en förälder skulle glömma bort ett födelsedagskalas, och därför går varje förälder ständigt omkring lite nervös över att drabbas av denna fruktade glömska och råka ut för barnens missaktning.

Denna morgon slängde den ömma modern ett öga på kylskåpskaoset och såg till sin oförblommade skräck att ett födelsedagskalas var i analkande. Samma dag, en knapp timma senare! Ishockeykalas. En iskyla spred sig i den ömma modern som insåg att present saknades, skridskorna låg i ide och dess storlekar antagligen inte alls hade någon likhet med barnens fötter, att hon själv skulle vara någon annanstans precis den tiden då kalaset börjde och att sonen inte alls hade förstått allvaret i situationen.

Det här var den sedelärande berättelsen om en moder som tappat greppet redan innan skolstarten. Det gick bra den här gången, men hur går det nästa gång? Där inte mycket som talar för att hon någonsin kommer att bli en bättre människa med bättre ordning på så viktiga saker som födelsedagskalas och skostorlekar, men kanske kan den här berättelsen hjälpa dig som inte riktigt sjunkit lika djupt?

2 kommentarer:

  1. Nee Åsa nu tycker jag du är lite för hård mot dig själv. Jag känner dig inte men min uppfattning är ändå att det är rätt mycket superkvinna och supermorsa i dig. Att exempelvis själv dra med sig barnen till alperna på äventyr talar helt för sig själv. Så upp och hoppa nu :) (vilket jag tror du redan har gjort) och på det stora hela så är det inte hela världen att glömma någon gång.

    Kram på dig!
    Malin

    SvaraRadera
  2. Tack Malin! Det var snällt sagt :)

    SvaraRadera