Sidor

fredag 20 januari 2012

Fyra veckor

Det tar fyra veckor att etablera en ny vana, berättar psykolog Kerstin Grundén som föreläste för oss på onsdagen.

Efter fyra veckors idogt tragglande kommer jag automatiskt att kasta sig ned på golvet och göra plankan så länge jag kan alltså. Utan att reflektera. Ungefär som tandborstning eller frukost... Nja, jag vet inte om jag tror på det. Men jag lär ju ge det ett försök.

Kerstin pratade också om vikten att inte ändra på för mycket på en gång. En ny vana i månaden tycker hon räcker gott. Det innebär alltså att vi kan ge ett nyårslöfte i månaden utan problem. Plankan i januari, armhävningar i februari, hopprep i mars... Det kommer inte att bli några problem att få dagarna att gå precis. Framåt pensionsåldern har man så många nya fina vanor att man knappt hinner gå till banken. Det är väl annars det man gör när man är pensionär?

Vilka nya goda vanor behöver du etablera? Börja redan idag, så är det klart om en månad!

2 kommentarer:

  1. Minns faktiskt inte vad jag skrev riktigt men det var något att verkligen tänka igenom vilka nya goda vanor jag vill skaffa mej. Och att jag funderade på varför det är så att jag åker ur en god vana på 2 dagar verkar det som och om det då krävs ytterligare 4 veckor innan det blir en vana igen. Och hur länge en ny vana är ny innan den blir gammal och invand.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det konstigt att det är så lätt att tappa en god vana... De dåliga däremot, hänger kvar. Envist.

    SvaraRadera

Gadgeten innehöll ett fel